Kategorijos

Ar yra skirtumas su kokiu kamuoliu žaisti tinklinį?

tinklinio kamuolysTinklinis – aktyvus ir smagus žaidimas, dažniausiai žaidžiamas vasarą atvirame ore. Žinoma, Lietuvoje didžiąją metų dalį lyja arba vyrauja gana šalti orai, todėl tinklinio žaidimas persikelia į sporto salę. Šis žaidimas yra gana paprastas, tačiau, kaip ir dauguma sporto šakų, reikalauja tam tikrų priemonių. Pagrindinės iš jų – tinklinio kamuolys bei tinklas. Būtent tinklinio tinklas dažniausiai sukelia nemažą rūpestį, mat ne kiekvienas tokį turi. Taip pat dažnai kyla klausimas kokį kamuolį reikėtų įsigyti? Šiuo metu prekyboje yra įvairių minkštumų, medžiagos, spalvų tinklinio kamuoliai, tad kartais nuspręsti, kuris jų bus geriausias, gali būti iš tiesų nelengva. Profesionalių tinklinio žaidėjų bei trenerių teigimu, išsirinkti tinklinio kamuolį reikėtų atsakingai, ir tie, kas galvoja, kad tinklinis – tik paprastas žaidimas, kuriam nereikia ypatingo kamuolio, labai klysta.

Taigi, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, renkantis tinklinio kamuolį? Pateiksime keletą aspektų, kuriuos reikėtų įvertinti.

Tinklinio kamuolio minkštumas. Tinklinis žaidžiamas rankomis bandant atmušti kamuolį, todėl labai svarbu tinkamai pasirinkti kamuolio dangą. Prekyboje galima rasti įvairiausių kamuolių, skirtų šiam žaidimui: vienas tinklinio kamuolys gali būti ypač minkštas, kitas – pakankamai kietas smūgiuoti. Nepatyrusiems žaidėjams žaisti tinklinį su kietu kamuoliu gali būti kiek sudėtinga, kadangi nuolat mušant sudėtas rankas į kietą kamuolį, jos greitai pavargs ir paskaus. Taigi, jei esate tik tinklinio mėgėjas ir tinklinį žaidžiate retai, verčiau rinkitės minkštesne medžiaga aptrauktą tinklinio kamuolį.
Oras kamuolyje. Kartais ilgai parduotuvėje stovintis tinklinio kamuolys gali būti kiek išsileidęs. Nusipirkus nepilnai pripūstą kamuolį, pažaisti tinklinį gali būti sudėtinga. Todėl žvalgantis aukštos kokybės tinklinio kamuolio, atkreipkite dėmesį į oro kiekį kamuolyje. Jis turėtų būti pilnas, tada jis yra lengvesnis ir jį nesunku atmušti, smūgiuoti.
Kamuolio pagaminimo būdas. Tinklinio kamuolio išorė dali būti pagaminama įvairiai. Dažniausiai minkšta tinklinio kamuolio medžiagos dalis yra arba siuvama arba klijuojama. Patvaresni kamuoliai yra siūti, kadangi suklijuotų kamuolių kampai nuo dažno žaidimo gali atsilaupyti, nuplyšti, nutrupėti.
Kitos savybės. Taip pat tinklinio kamuolių gamintojai siūlo įvairių spalvų ir kainos prekes. Platus asortimentas leidžia kiekvienam norimą produkciją išsirinkti priklausomai nuo individualių norų.

Taigi, jeigu ieškote gero ir ne vieną žaidimą atlaikysiančio tinklinio kamuolio, įvertinkite paminėtus aspektus ir tik tada traukite piniginę.

Save

Save

Save

Naujausi straipsniai

reikia hostingo?

Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *