Kosmetika Parduotuvės Paslaugos, produktai Sveikata, medicina

SRAIGIŲ SEKRETAS – stebuklingas ingredientas

Sraigių mucinas – sraigių gleivės su sekretu

Sraigių gleivių filtratas – jis dar vadinamas sraigių sekretu (ar sraigių mucinu, Mucinas – (lot. mucus – gleivės) – glikoproteinas, gleivių ir kitų klampiųjų organizmo skysčių sudedamoji dalis) – pats žinomiausias ir populiariausias pastarųjų metų kosmetinis ingredientas.

Kosmetikos priemonės su sraigių sekretu užkariavo rinką, tapdamos tikru hitu Korėjos gamintojų produktuose. Kur slypi sraigių sekreto paslaptis? 

Sraigių sekreto istorija

Kiekviena stebuklinga priemonė turi savo legendą. Štai sraigių sekreto legenda:

Pietų Amerikos fermose nuo senų laikų buvo auginamos sraigės prancūziškos virtuvės patiekalams. 1980- aisiais vienas fermeris iš Čilės, ponas Baskunjanas, pastebėjo, kad darbininkų, renkančių sraiges, rankų oda labai lygi ir atrodo jaunatviškai, nežiūrint į agresyvų pietinės saulės poveikį. O visi įbrėžimai ar lengvi sužalojimai ant rankų labai greitai užgyja, nepalikdami randų.

Tyrimai ir formulės sukūrimas truko ištisus 15 metų. Tik 1995 metais į rinką buvo išleistas pirmas atstatantis odos kremas su sraigių sekretu „Elicina“.

Po keleto mokslinių tyrimų ir ispanų bei amerikiečių mokslininkų publikacijų apie ypatingai regeneruojančias sraigių sekreto savybes, tuo labai susidomėjo Korėjos kosmetinių priemonių gamintojai.  Šiuo metu ne tik Korėjoje gaminami produktai su sraigių sekretu (savo gaminius turi Brazilija, Ispanija ir JAV). Tačiau tik Korėjoje išleidžiama plačiausia produktų su sraigių sekretu gama – kremai, geliai, prausimo putos, kaukės, tonikai, pieneliai, serumai, rankų ir kojų priežiūros priemonės.

Koks sraigių sekreto poveikis?

  • antioksidantai sekreto sudėtyje saugo odą nuo ultravioletinių spindulių poveikio ir lėtina senėjimo procesus,
  • mažina mimikos raukšlių gylį ir išraiškingumą, lygina odos reljefą,
  • pagreitina pažeistų audinių gijimą,
  • atstato odos elastingumą ir stangrumą,
  • įvairių odos pažeidimų gydymo metu padeda išvengti randų ir keloidinių surandėjimų,
  • pašalina randelius po aknės,
  • gerina odos būklę esant paauglių aknei ir suaugusiųjų aknei,
  • saugo odą nuo virusų ir infekcijų,
  • palengvina odos būklę esant dermatitams ir rožinei.

SRAIGIŲ SEKRETAS - stebuklingas ingredientas

Sraigių sekreto sudėtis

Sraigių gleivės sudarytos iš vandens ir mucino – sudėtingo baltymo (glikoproteino), pasižyminčio unikaliomis savybėmis ir atliekančio labai svarbias biologines funkcijas.

Sraigių biologijoje mucinas atlieka mineralizacijos ir sraigės kiauto formavimo proceso reguliaciją. Sraigė gamina dviejų tipų gleives: vienas gleivių tipas padeda sraigei judėti, drėkindamas paviršių. Kitą gleivių tipą išskiria specialios sraigės liaukos, reaguodamos į fizinį stresą ar kiauto pažeidimą. Šios gleivės yra tirštesnės, jų sudėtyje yra baltymų, polisacharidų (jų tarpe ir hialurono rūgštis), mineralinių druskų. Jos stimuliuoja ląstelių regeneraciją, atstatydamos sraigės „namelį“. Būtent šis gleivių tipas naudojamas kaip stebuklingas ingredientas kosmetikoje.

Informacija apie sraigių sekreto sudėtį skirtinga. Pagal duomenis, kuriuos pateikia kompanija Elicina,sraigių sekreto filtratas savo sudėtyje turi alantoino, kolageno, elastino, vitaminų ir glikolinės rūgšties(jos koncentracija priklauso nuo metų laiko ir sraigės maistinio raciono).

Kaip išgaunamas sraigių sekretas?

Sraigių sekretas gaunamas iš valgomųjų sodo sraigių rūšies Helix Aspera Müller (kartais jis klasifikuojamas kaip  Cryptomphalus Aspersa). Būtent šios rūšies sraigės yra įžymusis prancūziškos virtuvės delikatesas. Sraigės kosmetiniams tikslams, kaip ir sraigės maistui,  auginamos lygiai tokiose pačiose ekologiniu požiūriu švariose fermose. Pagrindiniai sraigių sekreto tiekėjai – sraigių fermos Čilėje ir Kolumbijoje.

Mucinas išgaunamas, laboratorijose darant sraigėms fizinį poveikį – sukant ir kratant. Visas procesas griežtai kontroliuojamas. Fizinis poveikis paskatina sraigių liaukas padidinti sekreto išsiskyrimą. Išsiskyrusios gleivės surenkamos didelio vandens kiekio pagalba, tada masė filtruojama ir centrifūguojama, išvalant gleives nuo galimų nešvarumų.

Visas gleivių išgavimo procesas visiškai nekenksmingas sraigėms, ir nė kiek nemažina sekreto gydomojo poveikio efektyvumo.

Priklausomai nuo fermos – gamintojo, galutinis produktas gali skirtis pagal išvalymo laipsnį ir kokybę, taigi, ir poveikio efektyvumas taip pat būna skirtingas.

Kodėl sraigių sekretas toks efektyvus?

Sraigių odos sudėtis ir struktūrinė matrica – kolagenas ir elastinas –  panašūs į žmogiškąjį, tačiau sraigės imuninė sistema susiformavo prieš daug tūkstantmečių, todėl jos imuninis atsakas į įvairius poveikius skiriasi nuo žmogiškojo. Į odos pažeidimus ar mikrobų atakas sraigės organizmas reaguoja ne vidiniu uždegimu, o drėkindamas odą gleivėmis, kurių sudėtyje yra antimikrobiniai peptidai, antioksidantai ir vario peptidai, sukeliantys palaipsnę odos ląstelių regeneraciją.

Sraigių mucinas turi savybę stimuliuoti fibroblastų (ląstelių, atsakančių už ekstraląstelinį matriksą, kolageną ir elastiną) aktyvumą. Senstant ir dėl saulės poveikio fibroblastų aktyvumas bei kiekis mažėja, derma praranda savo struktūrinį vientisumą. Todėl tampa matomi senatviniai odos požymiai – nebėra stangrumo, atsiranda raukšlės, išsiplečia poros. Sraigių sekreto filtratas stimuliuoja kolageno, elastino ir hialurono rūgšties gamybą, mažina laisvųjų radikalų aktyvumą.

Klinikiniais tyrimais įrodyta, kad naudojant priemones su sraigių sekretu, ženkliai pagerėja odos išvaizda, ji tampa lygesnė, stangresnė. Bendras raukšlių kiekis sumažėja 29%, o raukšlių gylis – 16%.

Būtent dėl šių priežasčių sraigių sekretas tuo pat metu efektyviai veikia gilumines odos problemas, susijusias su fotosenėjimu ir amžiaus pokyčiais, ir paviršines – tokias, kaip aknė, bakterijos, virusai, rožinė ir kiti agresyvūs aplinkos faktoriai.

SRAIGIŲ SEKRETAS - stebuklingas ingredientas

Priemonės su sraigių sekretu

Atsižvelgiant į sraigių sekreto filtrato savybę skatinti epidermio ląstelių regeneraciją, jis naudojamas kosmetinėse priemonėse, sprendžiant įvairiausias odos problemas.

Vienas iš svarbiausių sraigių sekreto poveikių – lėtinti senėjimo procesus odoje. Todėl sraigių sekretas naudojamas priešraukšliniuose kremuose. šių kremų sudėtyje sraigių sekretas derinamas su aktyviais senėjimą lėtinančiais ingredientais – vario tripeptidu, EGF ir kitais.

Kosmetika su sraigių sekretu vykdo savo pažadus padaryti odą jaunesne, gražesne, lygesne. Produkciją su sraigių sekretu galima rasti: www.koresana.com

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Powered by: Wordpress