Kategorijos

Lietuvos įmonės atranda laikinųjų pastatų privalumus

Laikinųjų pastatų naudą jau senai įvertino užsienio įmonės ir jie tampa vis populiaresni Lietuvos rinkoje. Kas yra laikinasis pastatas? Tai iš anksto pagamintas, galima vadinti modulinis pastatas surenkamas iš atskirų dalių ir jo paskirtis – tarnauti kaip uždanga nuo lietaus, ar sandėliavimui skirta vieta. Tentiniai angarai yra viena iš laikinųjų pastatų formų.

Juos po kurio laiko galima išardyti ir perkelti į kitą vieta arba parduoti. Pačio statinio kokybė nukenčia nedaug, nusidėvėjimas gali siekti 10-20 proc, na o pačio pastato tarnavimo laikas gali siekti daugiau nei dvidešimt metų. Įprasta kad laikinasis pastatas yra lengvos konstrukcijos ir plonas, standartizuoto dydžio detalių rinkinys, pagaminus fabrike atvežamas į vietą ir sumontuojamas vietoje. Statybos leidimas reikalingas jei tentinis angaras yra didesnio nei 5 metrų aukščio ir ruošiamasi laikyti toje pačioje vietoje ilgą laiką.

Įmonės vis dažniau juos renkasi nes tentiniai angarai atsiliepimai yra teigiami dėl jų pranašumo prieš mūrinius statinius. Visų pirma juos pastatyti užtrunka daugiau neidvigubai greičiau o tai labai vertinama kai skubiai reikalingos patalpos sandėliavimui ar kitoms reikmėms. Lengvų konstrukcijų statiniams nebūtina įrengti pamatų, užtenka išbetonuoti grindis ir tvirčiau įrengti tvirtinimo vietas, išimtinais atvejais nereikalinga net ir danga viduje. Tentinių angarų plotą galima greitai padidinti ir sumažinti, tai daroma pratęsiant į ilgį nes plotį keisti yra pernelyg brangu ir sudėtinga. Tokiu atveju pastatas netenka savo patrauklumo dėl padidėjusios rekonstrukcijų kainos.

Didelė erdvė viduje, stogui nereikia atramų, angaras yra ypač aktualus gaminantiems didelius nestandartinius gaminius arba surenkamus didelės kubatūros gaminius kurie užima daug tūrio. Ne veltui metaliniuose angaruose laikomi lėktuvai ir kitokia karinė technika.

Naujausi straipsniai

reikia hostingo?

Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *