Kategorijos

Vidaus ir lauko WIFI apsaugos kameros 2021

Belaidės WIFI vaizdo stebėjimo kameros vaizdą ir garsą perduoda ne kabeliu, o nuotoliniu būdu, bangomis. Tokioms kameros dažniausiai užtenka prasivesti elektros laidus, kurie užmaitina apsaugos kamerą ir internetinio ryšio (WIFI).  Norint, kad belaidė kamera veiktų tinkamai reikia užtikrinti tinkamą atstumą tarp kameros ir tinklo maršrutizatoriaus. Standartiškai bevielė vaizdo stebėjimo kamera puikiai veikia esant net 20-30 metrų atstumui nuo maršrutizatoriaus, tačiau būtina atkreipti dėmesį ir į įrangą skiriančių sienų kiekį bei tipą, kuris smarkiai įtakoja signalo sklaidą. Norint patikrinti ar WIFI kamera veiks tinkamai jūsų norimoje vietoje, paprasčiausia būtų atsinešti išmanųjį telefoną į vietą, kurioje planuojama statyti kamerą ir prisijungus jį prie jūsų WIFI tinklo pasižiūrėti YouTube vaizdo įrašus. Jei įrašai rodomi sklandžiai, kamera tai pat turėtų veikti puikiai.

Įprastai belaidės kameros niekuo nesiskiria nuo įprastų laidinių variantų. Jų korpusai yra vienodi, vienintelis skirtumas 1-2 antenos esančios ant kameros, kurios yra skirtos signalo perdavimui ir WIFI ryšio gavimui. Na, o funkcionalumu belaidės kameros visiškai nenusileidžia laidinėms apsaugos kameroms. Ypatingai svarbu atkreipti dėmesį į tai, jog dabartinės WIFI kameros veikia 2.4GHz dažniu. Tad bandant prijungti jas prie 5GHz maršrutizatoriaus, jo parametruose reikėtų pakeisti dažnį į 2.4GHz.

Vidaus WIFI apsaugos kameros

Tai paprasčiausias belaidžių WIFI kamerų variantas, kurias labai paprasta pasijungti ir valdyti mobiliojo telefono pagalbą per programėlę. Tai idealus sprendimas, kuomet reikalinga viena kamera namų ar biuro priežiūrai ar apsaugai. Norint tinkamai pasijunkti vidinę bevielę kamerą jei reikalingas maitinimo šaltinis ir išmanusis telefonas su iOS ar Android operacine sistema. Prieš prijungdami tokio tipo kamerą prijunkite telefoną prie WIFI interneto ryšio prie, kurio bus jungiama ir jūsų stebėjimo kamera. Tai atlikę užeikite į jūsų telefono programėlių parduotuvę ,,Google play” arba ,,Apps store” ir parsisiųskite tinkamą programėlę skirta valdyti kamerą (programėlės pavadinimą galite rasti instrukcijoje, kuri turi būti komplektacijoje su WIFI kamera). Į vidines WIFI kameras dedasi ir atminties kortelė, kurioje ir yra kaupiamas nufilmuotas vaizdo įrašas. Standartiškai su 128GB atminties kortele kameroje galima kaupti 5-10 parų įrašo. Tai priklauso nuo kameros filmavimo raiškos ir atminties kortelės dydžio. Vaizdo įrašo talpinimo laiką galima pailginti nustačius vaizdo stebėjimo kameros įrašymo režimą į ,,judesio detekcija”. Tokiu atveju kamera filmuos tik užfiksavus judesį ir taip taupys vietą atminties kortelėje. Tai pat, užfiksavusi judesį kamera jums atsiųs pranešimą į telefoną.

Bevielės apsaugos kameros skirtos vidaus sąlygoms yra puikus variantas ne tik siekiant apsaugoti savo namus ar kitą turtą. Tai puiki priemonė stebėti savo vaikus ar augintinius esančius vienus namuose. Be viso to, tokios apsaugos kameros turi įmontuotą ir vidinį mikrofoną ir garsiakalbį, tad su tokia kamera ne tik girdėsite, kas vyksta patalpoje, bet ir galėsite palaikyti dvipusį ryšį su pašnekovu. Bevielės apsaugos kameros raiškos pilnai užtenka mažos patalpos apsaugai vykdyti. FullHD raiška leis lengvai atpažinti asmenis patekusius į kameros objektyvą, o platus 80-110 laipsnių matymo kampas leis stebėti visą patalpą, nepaliekant aklų zonų. Nakties metu namų WIFI kamera persijungia į naktinį rėžimą, tad puikiai mato net ir visiškoje tamsoje.

Lauko WIFI apsaugos kameros

Atlikus objekto apdailą ir tik vėliau nusprendus montuotis vaizdo stebėjimo kameras iškyla problema – reikia vestis laidus kiekvienai kamerai. Žinoma, XXI tai menka bėda. Šiais laikais labai plačiai naudojamos ir lauko bevielės apsaugos kameros, kurios padeda užtikrinti saugomo objekto apsaugą net ir be laidų.  Norint tinkamai pasijungti lauko apsaugos WIFI kamerą jai reikalingas maitinimo šaltinis ir įrašymo įrenginys į kurį ir jungsis kamera WIFI ryšiu, bei kaups duomenis.

Longse WIFI kameros

Vienas iš WIFI vaizdo stebėjimo kamerų  pavyzdžių yra Longse gamintojo kameros. Šis gamintojas siūlo aukštos kokybės WIFI kameras, kurios tinka tiek lauko tiek vidaus sąlygoms.

Kodėl Longse kameros pranašesnės už kitas?

Visų pirma, Longse WIFI apsaugos kameras galima jungti ne tik WIFI ryšiu, bet ir laidu. Ši funkcija dažniausiai naudojama, jei atsitinka taip, jog kamera sumontuojama per toli ir WIFI ryšys tiesiog nesiekia kameros veikimo lauko.  Kita priežastis – vaizdo įrašo kaupimas. Longse bevielės kameros įrašinėja įrašą ne tik į atminties kortelę, bet gali tai daryti ir į įrašymo įrenginį, o tai leidžia smarkiai prailginti kaupiamo įrašo trukmę. Ir galų gale Longse įrangą teikia programinę įrangą telefone ir kompiuteryje lietuvių kalba, tad naudojantis vaizdo apsaugos sistemomis kyla mažiau klausimų, o valdymas supaprastėja kelis kartus.

Naujausi straipsniai

reikia hostingo?

Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *