Grožio salonai Kosmetika Netradicinė medicina Parduotuvės Paslaugos, produktai Prekyba Sveikata, medicina

Kosmetika su alyvuogių aliejumi: ką apie ją privalu žinoti?

Šiandien moterims siūloma kosmetika yra praturtinta pačiais įvairiausiais komponentais: vaisių, uogų, žolelių ekstraktais, sraigių gleivėmis, vitaminais. Alyvuogių aliejus  – taip pat vienas iš jų. Kosmetikos, praturtintos šiuo komponentu, rasite ir mūsų parduotuvėje. Apie šią kosmetiką ir kviečiame sužinoti daugiau.

Kas yra alyvuogių aliejus?

Alyvuogių aliejus – aliejus, gaminamas iš alyvmedžio vaisių, augančių Italijoje, Ispanijoje, Graikijoje, Prancūzijoje bei kitose šalyse. Šis produktas ypač vertinamas kulinarijoje, tačiau ne ką mažiau svarbus ir kosmetikos gamyboje.

Įdomūs faktai apie ši produktą

  • skiriama ne viena alyvuogių aliejaus rūšis: grynas alyvuogių aliejus, ypač grynas alyvuogių aliejus, rafinuotas alyvuogių aliejus, alyvuogių išspaudų aliejus, rafinuotas alyvuogių išspaudų aliejus;
  • alyvuogių aliejus, pagamintas iš tam tikroje šalyje užaugusių alyvuogių, taip pat yra skirstomas į tam tikras rūšis. Pavyzdžiui, aliejus pagamintas iš ispaniškų alyvuogių yra skirstomas į: Virgen, Extra virgen, Aceite de oliva, Aceite de oliva ligero, Aceite de oliva orgánico. Tuo tarpu aliejus, pagamintas iš Italijoje užaugusių alyvuogių, yra skirstomas į: Olio Extra Vergina di Oliva, Olio di Oliva vergine, Olio di oliva vergine corrente, Olio di oliva vergine lampante;
  • alyvuogių aliejus atskleis visą savo skonį, jei jį naudosite kartu su česnakais, paprika, rozmarinais ar čiobreliais;
  • alyvuogių aliejų būtina laikyti vėsioje vietoje, kurios nepasiektų saulės spinduliai, priešingu atveju, produktas praras savo vertingumą ar netgi taps žalingu;
  • šis produktas idealiai tinka ne tik valio ruošimui ar kosmetikos gamybai, bet ir masažams. Oda po alyvuogių aliejaus masažo bus švelni, pamaitinta bei sudrėkinta, įgaus natūralų spindesį, bus lengviau atsipalaiduoti. O kad aromatas būtų malonus, į alyvuogių aliejų įlašinkite keletą lašelių levandų ar kitų gėlių eterinio aliejaus;
  • alyvuogių aliejus – nėra tas produktas, kurį perkant reikėtų taupyti; priešingai verta prisiminti, kad už iš tiesų aukštos kokybės alyvuogių aliejaus butelaitį gali tekti pakloti apie 15 – 20 eurų;
  • tai – puikus naminių grožio priemonių komponentas: iš kokybiško alyvuogių aliejaus bei kitų priedų (vaisių, uogų, medaus, cukraus gėlių eterinių aliejų), galima pasigaminti natūralių šveitiklių, kaukių veidui, dekoltė, plaukams ar nagams.

Kuo organizmui naudingas alyvuogių aliejus?

Alyvuogių aliejų ypač vertina ir labai daug jo sunaudoja Viduržiemio regiono gyventojai, kurie neretai džiaugiasi kur kas geresne sveikata, nei šiauriečiai. Alyvuogių aliejus taip pat įneša savo indėlį šiuo klausimu. Kad jis yra ypač naudingas mūsų sveikatai, įrodo ir šie faktai:

  • aprūpina organizmą vitaminais A, D, E, ir K;
  • mažina širdies ligų tikimybę;
  • reguliuoja kraujospūdį;
  • normalizuoja žarnyno darbą;
  • stimuliuoja kepenų veiklą bei skatina tulžies išsiskyrimą;
  • gerina regėjimą;
  • stiprina plaukus bei nagus;
  • didina organizmo atsparumą infekcijoms.

Kaip matyti, egzistuoja visas kompleksas priežasčių, kodėl verta į savo valgiaraštį įtraukti kuo daugiau alyvuogių aliejaus – gerinama  pačių įvairiausių organų veikla.

Kosmetikos su alyvuogių aliejumi privalumai

  • maitina bei drėkina giliausius odos sluoksnius;
  • saugo odą nuo neigiamą įtaką galinčių turėti aplinkos veiksnių;
  • užtikrina reikiamą kolageno bei elastino lygį;
  • oda aprūpinama vitaminu A ir E;
  • idealiai tinka net sausiausių kūno vietų drėkinimui;
  • nealergizuoja odos;
  • švelniai šildo;
  • aktyvina kraujotaką.

Kam tinka ši kosmetika?

Kosmetika su alyvuogių aliejumi yra tinkama naudoti  bet kokio amžiaus moterims ir vyrams, tačiau galima išskirti keletą tikslinių grupių:

  • turintys blyškią bei prastai krauju aprūpintą odą;
  • turintys sausą, skilinėjančią, brandžią odą.

Kaip matyti, alyvuogių aliejus yra unikali gamtos dovana – stiprinanti sveikatą bei puoselėjantį grožį, tad kuo jo  daugiau įvairiais pavidalais vartosime, tuo  geriau, o kosmetika su šiuo aliejumi, yra vienas iš jų.

www.natureja.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress